Børsen vælger danske CCI til samlet redaktionel IT-platform

En af Danmarks førende erhvervsaviser skifter alle sine redaktionelle systemer ud til fordel for én fleksibel platform til alt indhold.

January 03, 2018

I en tid, hvor nyhedsmedier forventes at være til stede på både print, digitale kanaler og sociale medier, vælger Børsen nu at samle al udarbejdelse af redaktionelt indhold på én platform. Dagbladet skifter alle sine eksisterende redaktionelle systemer ud med CUE, som er CCI’s multi-channel publishing platform. Systemerne, som bliver udskiftet er bl.a. et Newscycle system, et Visiolink e-paper system og et hjemmebygget CMS.

”CUE bliver en kritisk komponent på Børsens digitale rejse, og vi glæder os til at arbejde mere mobilt og kanaluafhængigt, og adræt kunne tilpasse os et hurtigt bevægende mediemarked”, fortæller Ann Fogelgren-Pedersen, CIO hos Børsen.

Én browser-baseret platform til alle kanaler

Brugerundersøgelser fra eksisterende CCI-kunder såsom New York Times, USA Today og Trinity Mirror viser, at journalister og redaktører bruger mellem 20 til 30 redaktionelle publicerings- og planlægningsværktøjer i produktionen af nyhedsindhold til print og digitale kanaler.

Der er således flere fordele ved at samle alt på én platform. Dels bliver det muligt for redaktionelle medarbejdere at producere og publicere indhold til forskellige kanaler fra samme værktøj. Dels kan der hentes en effektivitetsgevinst i den samlede pulje af indhold, da forskellige redaktioner let kan finde, bruge og genbruge indhold.

Børsens vision for CUE er at få en fleksibel platform med en intuitiv brugerflade, som er bygget på den nyeste teknologi. CUE er et såkaldt headless content management system, hvilket bl.a. sikrer, at dagbladet selv kan udvikle videre på systemet og integrere andre værktøjer i fremtiden. Dermed kan Børsen være omstillingsparat i en medieverden, som er under konstant forandring.

Udviklet af medier til medier

CUE er udviklet ved langvarige samarbejder mellem CCI og mediehuse såsom JP/Politikens Hus, Axel Springer, Yle og McClatchy. Repræsentanter fra medierne har bl.a. løbende deltaget i fokusgrupper.

CCI og Børsen har allerede kickstartet projektet, som forventes at være færdigudrullet i foråret/sommeren 2018. Publikationerne, som i fremtiden skal produceres og publiceres i CUE er dagbladet Børsen samt magasinerne Penge og Privatøkonomi og Dagens Medicin.

 

Læs mere om CUE på cuecontentstore.com.

Kontakt CCI’s VP Products, Torben Juul, på tj@ccieurope.com eller telefon +45 4084 8888 for mere information om CUE eller Børsen projektet.